Roman Holiday (1953)

1:38


A Római Vakáció (Roman Holiday) a kedvenc Audrey Hepburn-ös filmem, százezerszer is meg tudnám nézni, annyira jó.


A történetünk főszereplője az éppen Rómában tartózkodó Ann hercegnő (Audrey Hepburn), aki kezd összeroppanni a rá nehezedő nyomástól. Egy enyhébb hisztiroham után az orvosától nyugtatót kap, ami nem hat rögtön – a lánynak még sikerül kisurrannia a nagykövetségről és kijutnia a városba. Igen ám, de a gyógyszer hatni kezd, és a hercegnő elalszik az utcán, Így talál rá az éppen hazafelé igyekvő újságíró, Joe Bradley (Gregory Peck), aki hazaviszi magával a lányt. Másnap a szerkesztőségben a férfi az egyik olasz újság címlapján megpillantja a hercegnő képét, ami kísértetiesen hasonlít a lakásán alvó lányra – és megszületik az élete egyik legjobb sztorijának ötlete.


Egy fotós barátjával egész nap szórakoztatják a mit sem sejtő Annt, aki kipróbál mindent, amit eddig nem engedtek neki, közben pedig az újságíró és a lány egyre közelebb kerülnek egymáshoz, de Ann nem felejtheti el, hogy kicsoda is ő valójában.


A film még azokhoz a régi amerikai filmekhez tartozik, amelyek nem feltétlenül végződnek happy enddel, aranyosak és szerethetőek, mégsem teljesen bugyuták. Audrey Hepburn pedig egyszerűen csodálatos! Egyébként a filmet teljes egészében Rómában vették fel :)


 Audrey-nak ez volt az első filmes főszerepe – és alakításáért a legjobb színésznőnek járó Oscarral és Golden Globe-díjjal jutalmazták. A film forgatásán kötött barátságot Gregory Peck-kel is, akivel élete végéig jó barátok maradtak.

You Might Also Like

0 megjegyzés

Üzemeltető: Blogger.