Barefoot in the Park (1967)

1:00

Mezítláb a parkban


Corie és Paul friss házasok, éppen most költöznek be első lakásukba - az ötödik emeletre, ahol lyukas a tető, nincs lift, rossz a radiátor, a hálószobába éppen hogy befér az ágy, a fürdőben pedig csak zuhanyozni lehet. Paul ügyvéd, komoly és megfontolt, míg Corie egy kicsit vadabb, életvidám lány, aki rögtön összebarátkozik a fölöttük lakó nőcsábász szomszéddal és vakrandit szervez az anyukájának. De vajon meddig bírja az ifjú pár veszekedés nélkül?


Newlyweds Paul and Corie just moved into theri very first apartment - on the fifth floor, with no elevator,a hole in the roof, a malfunctioning heater, a bedroom that is too small for a normal bed, and a bathroom without a bathtube. Paul is a serious and conservative rising young attorney, Corie is an outgoing and vivacious young woman who easily befriends their neighbor and organises a blind date for her mother. But will the couple overcome the arising difficulties?


Ez a film eszméletlenül aranyos, nem csak azért, mert az összes szereplő annyira szeretnivaló (az én kedvencem az anyuka), hanem azért is, mert nagyon jól meg van írva - Neil Simon írta a film forgatókönyvét. A főszereplőket Jane Fonda (Corie) és a fiatal Robert Redford (Paul) játsszák. Komolyan, ha az eredeti A nagy Gatsby-ben nem lettetek szerelmesek a fiatal Robert Redfordba, hát akkor most azok lesztek. Én szóltam.
Én ezt a filmet most ezennel kötelezővé teszem minden látogatónak, aki szereti a romantikus vígjátékokat (és egy jól kinéző Redfordot), mert tényleg vétek lenne kihagyni. Igazi könnyed, vicces, aranyos film, nekem nagyon tetszett, remélem, nektek is fog! :)
Ó, és igen: imádtam Corie kabátjait és a rózsaszín ruháját (ha már itt tartunk, a haját és a sminkjét is - noha elég furcsa, hogy a 60-as évek filmjeiben minden nő komplett sminkben alszik?)

 "I loved you even when I didn’t like you."

This movie is charming just as it is, with l lovely and funny characters and a well-written script (by Neil Simon). Starring the beautiful Jane Fonda (Corie) and the young and handsome Robert Redford (Paul) - seriously, if you didn't have a huge fangirl crush on Robert Redford in the original The Great Gatsby (I did), now you will. Don't tell me I didn't warn you.
So hereby I declare this movie a must watch for those who like romantic comedies (and fancy a good-looking Redford) because it would be a crime to continue your lives without seeing it. I really (1000x) enjoyed it, I hope you will, too. 
And oh I loved Corie's coats and that pink dress (and the hair & makeup too - which made me wonder: why did every woman sleep with full makeup on in the 60s' movies?)

tresfou:  Barefoot in the Park, 1967  Corie: Paul, darling!Paul: [wheezing, gasping for breath] Corie: Oh!  Say something!Paul: It’s six flights. Did you… Did you know it’s six flights?Corie: Well, it isn’t. It’s only five.Paul: What about that big thing hanging outside the building?Corie: That’s not a flight. It’s a stoop.Paul: It may look like a stoop. It climbs like a flight.Corie: Is that all you have to say?Paul: I didn’t think I’d get that much out.      Barefoot in the Park (1967)

Szóval: a Mezítláb a parkban egy irtó aranyos és jó film, sok szeretettel ajánlom mindenkinek! Menjetek és nézzétek meg (most)! :)

To sum it up: Barefoot in the Park is a really adorable and good movie, highly recommended, go and watch it. :)

 

You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Hát ez nagyon aranyosnak tűnik, felkerült a "must watch" listámra. :D

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.