Pénteki Prezentáció no. 60

5:58

Prezentáció a prezentációkról - a prezentáció szó túl sokszor szerepel ebben a bejegyzésben.


A képek kattintásra nőnek!

Mivel eddig rengeteg rossz és viszonylag sok jó PowerPoint prezentációval találkoztam, ezért feljogosítva érzem magam arra, hogy egy kicsit a prezentációk prezentálásáról prezentáljak beszélgessünk (a prezentációk alatt egészen konkrétan most a PowerPointtal készített és kísért előadásokat értem).
A következőkben pedig szeretném prezentálni nektek, hogy hogyan néz ki egy rossz PowerPoint prezentáció, mik a leggyakrabban elkövetett hibák és hogyan is kellene kinéznie egy normális előadásnak - nem mással, mint egy powerpointos prezentációval.

Hány hibát találtok?

Tehát mire is kell figyelni?
 • több forrásból dolgozzunk, több Wikipédia oldal még mindig csak egynek számít
 • vázlatpontokat írjunk az adott diára, ne pedig kisregényt! (és lehetőleg ne másoljunk ki sehonnan konkrét bekezdéseket)
 • ha látható, hogy mi van a diára írva, az szuper. De komolyan. Ezért használjunk valamilyen egyszerű sablont, világos hátteret, sötét betűket, olvasható betűtípust.
 • képek! Szuper effektek vannak a 2007-es PowerPointban, ezekkel lehet "egységesíteni" a képek keretét, méretét.
 • az animációk fölöslegesek és idegesítőek, ha nincsenek profi módon megoldva. És mivel az animációkat beállítani unalmas, használjunk sima áttűnést vagy egyszerűbb animációkat ("megjelenés"), mert még senkit nem gyilkoltak meg, ha nem pörögtek befele a szavak egy diára.
Én, mint a hallgatóság, szeretem, ha valaki úgy tart előadást, hogy nem egy papírlapról olvassa föl a mondanivalóját (és nem is a dia tartalmát), hanem fejből mondja a dolgokat. Ez a meggyőző, erre fogok figyelni. Vázlatot használni lehet (kell), mert évszámokat/adatokat/neveket minek megjegyezni, de mindent szó szerint felolvasni... nem. NEM.


You Might Also Like

3 megjegyzés

 1. oké ezt kötelezővé kéne tenni! :D (amúgy meghaltam, imádtam az egészet!)

  VálaszTörlés
 2. oh gurl, ez nagyon jó, imádom :D

  VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.