The Wolf of the Wall Street (2013)

11:51

Or shall we call it "3 hours of Leonardo DiCaprio doing basically everything and more"? 

I went to see The Wolf of the Wall Street yesterday, the day it premiered (of couse I did). I'm trying hard not to turn this post into a "did you see Leo, he was awesome and stuff" kind of post, but truth to be told he was AWESOME. And this is not written by the fangirl, this is a scientifically proven fact.

Tegnap, a premier napján, elmentem megnézni A Wall Street farkasát (hát persze, majd nem, mi?). Amikor a bejegyzés angol részét írtam, nem tudtam másképp kezdeni, csak úgy, hogy Leonardo nagyot alakított ebben a filmben. És most nem a fangirl szólt belőlem, ez egy tudományos tény. 


In the casual 3 hours of the movie, which is basically about sex, prostitutes, drugs, boobs, fraud, money, even more boobs and more drugs, money, money, money, or Leonardo throwing lobsters at FBI Agent, Scorsese shows us nothing but a bunch of brokers parading around in expensive suits, fueled by cocaine, making loads of money. Will it be boring? No. Which is funny because 3 hours of anything can bore people to death, but this movie was so... well, intense, you don't even have time to be bored for a minute. It is narrated by the main character, Jordan Belfort, a penny stockbroker who rises higher and higher, and after being convicted of fraud crimes, serves 20 months in prison. So between two drugs and boobs filled scenes, he comments on his life and deeds, explaining bits of the business.

A film rövidke három órájában, ami konkrétan csak a szexről, prostikról, drogokról, cicikről, csalásról, pénzről, még több cickóról, még több drogozásról és még több pénzről szól, helyenként Leonardo homárt is dobál, a rendező, Scorsese semmi mást nem mutat be nekünk, mint méregdrága öltönyökben parádézó, drogfüggő brókereket, akik betegre keresik magukat. Felmerülhet a kérdés, hogy nem unalmas-e a film? Nem. Ami azért vicces, mert három óra alatt azért az ember halálra unhatja magát, de ez a film annyira intenzíven adagolja a dolgokat, hogy nem lesz idő unatkozni. Illetve én nem unatkoztam. A főszereplő, Jordan Belfort a narrátor is, aki kis részvények eladásából gazdagszik meg, majd többrendbeli csalás vádjával 20 hónapra börtönbe kerül. Két meztelen cicis és drogmámoros jelenet között ő kommentálja életének mozzanatait, néha egy kicsit beszél a szakmájáról is, de mint ahogy ő is mondja, nem akarja a nézőt untatni, ezért inkább törpéket dobál. Vagy pénzt.


I cannot emphasise how great Leo was. Because he was so awesome - I dare to say that it was his best acting (and you know, I'm an expert on films starring Leonardo DiCaprio). I especially liked the crawling scenes (and whenever he was wearing white shirts). It was so good to see the 'young Leo faces', though he wasn't a Jack Dawson for sure... Apart from Leo, my absolute two favourites were Matthew McConaughey, whose character introduced Jordan to the surviving techniques of being a broker, and Jean Dujardin (please say his name out loud when you are reading this), playing a Swiss bankmanager. 

Említettem már, hogy mennyire jó volt Leo? Mert nagyszerű volt - megkockáztatom, hogy ez volt élete eddigi legjobb alakítása (és ezt úgy mondom, hogy a dicapriós filmek okleveles szakértője vagyok). A kedvenc jeleneteim a földön csúszósak voltak (és azok, amelyikben fehér inget viselt). Egyébként annyira furcsa, amikor egy pillanatra látod a "régi" Leot a vásznon, bár ebben a filmben nem éppen egy Jack Dawson... León kívül a két kedvencem Matthew McConaughey, aki bevezette a tapasztalatlan Jordant a brókerlét titkaiba, és a svájci bankigazgató, Jean Dujardin (kérlek, hangosan olvassátok a nevét!), , karakterei voltak. 


Would I recommend this movie? It was enjoyable with many funny and grotesque scenes, though with way too much woman breasts for my liking. If you are going to watch it, expect nothing from it, because that's what it offers - nothing. Just 3 hours of partying hard. But you are going to enjoy it.

Ajánlom-e ezt a filmet? Szerintem élvezhető volt, vicces és groteszk jelenetekkel, de az én ízlésemnek túl sok meztelen női mellel. Ha tervezitek, hogy megnézitek, ne várjatok tőle semmit - mert a film tényleg semmit nem tud adni. Csak három óra kemény bulizást. De valószínűleg élvezni fogjátok.

Ti láttátok már? Hogy tetszett?

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Jó volt, Leo tényleg zseniális (valaki szóljon az Oscart osztogató bandának h nem illik diszkriminálni szegényt, csak azért mert jó színész). Néha kicsit vontatottnak éreztem, de képileg nagyon jó. Nekem pöppet hosszúnak tűnt (moziban dolgozok, végigálltam a 3 órát). Nem tudtam néha eldönteni hogy vígjáték vagy dráma vagy mi akar lenni. De 3 órányi kikapcsnak tökéletes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elkezdtem elolvasni a könyvet, és nagyon vicces, mert van benne Nagy Gatsby utalás:))

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.