Useful apps for students

12:07


Ha egyetemista az ember, bizony nem árt beruháznia valamilyen táblagépre - jegyzeteléshez (nekem van hozzá külön billentyűzetem), könyvolvasáshoz, levelezéshez, internetezésre, candycrushozáshoz és egy csomó más dologhoz nagyon jól jön, könnyű, és elfér a táskában, stb. Ebben a bejegyzésben olyan (androidos) alkalmazásokat szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, amik tényleg jól jönnek, ha egyetemre jársz (sőt akkor is, ha nem).

Az alkalmazások mind ingyenesen letölthetőek a Google Play-ből.

Egy szó: Word. Még egy: PowerPoint.
A Kingsoft Office, mint ahogy a nevéből is kiderül, a Microsoft Office csomag három leghasznosabb tagjának, a Wordnek, a PowerPointnak és az Excelnek a "táblegépesített", teljesen ingyenes változata. Szuper, felhasználóbarát felület, könnyű kezelhetőség. Ahogy a bevezetőjükben is írják: "A Kingsoft Office segítségével élete könnyebb és eredményesebb lesz" (tehát a szünetben ripsz-ropsz össze lehet dobni egy prezentációt :D).

Sokáig kerestem egy jó jegyzettömböt, és elég sokat ki is próbáltam, de egyik sem tetszett túlságosan. Most egyszerre kettőt is használok, ezek közül a Memo (egy T betű van az ikonján) azt hiszem, eredetileg is rajta volt a gépen, és ezt azért szeretem, mert ki lehet rakni egy "cetlit" a főképernyőre, míg az Inkpadben pipálós listát is lehet csinálni. És az extrém listaírók pedig regisztrálhatnak az Inkpad oldalán, ahonnan az alkalmazás automatikusan letölti a jegyzeteiket és listáikat, és online is listázhatnak.

Mivel nagyon sok tanárom pdf-ben küldi az anyagokat, és a kötelező olvasmányok közül is rengeteg elérhető legálisan online, a legtöbbet használt és a legjobban bevált alkalmazásom az Adobe Reader. Soha többet nem kell nyomtatnom, minden papír és feladatlap nálam lehet, ráadásul a megnyitott dokumentumokba lehet jegyzetelni, kiemelni a fontos részeket és lehet keresni a szövegekben is (ezennel is köszönöm a mondattan vizsgám, Adobe!). A leghasznosabb dolog, amit letölthettek.

Diary
Ahogy a jegyzetekből, órarendes alkalmazásokból is sokat kipróbáltam. Az egyetemi órarendbe szeretném beleírni az óra típusát, a termet, a tanár nevét, és ehhez elég sok hely kell, a táblázatos órarendek ebből a szempontból annyira nem hasznosak, viszont a Diary nevű alkalmazás igen! A Diary egy napló (micsoda meglepetés!), az órák neve mellett megjeleníti a termet, az óra típusát, ráadásul feladatokat is hozzá lehet rendelni az órákhoz. És könnyen kezelhető, átlátható és nagyon jól néz ki. :)

Egyetemista sorstársaim: nektek milyen alkalmazások váltak be? Ha van kedvencetek, osszátok meg velünk a hozzászólásoknál! :)

You Might Also Like

0 megjegyzés

Üzemeltető: Blogger.